Thrianta

"Het Drentse oranje-konijn"

Van harte welkom op onze website! Fokkersdag 2020 Thrianta-Hulstlanderclub geannuleerd.

Gail Urbanowicz en zijn Thrianta's

Gail Urbanowicz woont in Mountain Pine een heel klein plaatsje in Arkansas (VS). Hij fokt al 41 jaar konijnen. Hij is daar ooit mee begonnen toen zijn zoon deelnam aan het 4-H programma. Dit is een programma voor ontwikkeling van de jeugd, waarbij ze o.a. vertrouwd worden gemaakt met het houden en verzorgen van dieren. De laatste 9 jaar fokt Gail ook Thrianta's.

Gail heeft 2 acres (kleine hectare) land en een grote schuur, met daarin 65 kooien voor zijn dieren. Naast Thrianta's fokt hij ook mini Rexen. Hij heeft in de 41 jaar vele rassen in de kooien gehad. Het leuke aan de hobby vindt Gail dat je veel vrienden maakt. Zo had hij ooit een ram gezamenlijk met Bob Whitman (ons wel bekend en helaas veel te vroeg overleden) en is hij bevriend met Glen Carr, Carol Hooks en Duane Holman. Alle drie Thrianta liefhebbers uit drie verschillende Staten.

Veel fokkers in de Verenigde Staten houden hun dieren (nog) in gazen kooien. Dat zou hier in Nederland uit het oogpunt van dierenwelzijn ondenkbaar zijn. En ik moet zeggen, ik zie ook liever konijnen in een mooi groot hok met een flinke laag stro op de bodem.

video Gail Urbanowicz

Klik op afbeelding om video te starten.

Taalkeuze

nlenfrde

Inloggen