Thrianta

"Het Drentse oranje-konijn"

Van harte welkom op onze website! Fokkersdag 2020 Thrianta-Hulstlanderclub geannuleerd.

Introductie

Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Edwin Broekhuizen uit Hoorn (NH). In 2002 heb ik heel bewust gekozen voor de Thrianta. Dit nadat ik mij een jaar intensief had georiënteerd op de kleindierliefhebberij in het algemeen en de konijnenfokkerij in het bijzonder. Ik heb veel tentoonstellingen bezocht, gesprekken gevoerd met fokkers en veel boeken gelezen. Aspekten die ten grondslag lagen aan mijn keuze voor de Thrianta zijn:

  • de fraaie, karakteristieke, intensief oranje-rode kleur;
  • de oorsprong en interessante historie van de Thrianta;
  • het kleine formaat, waardoor geschikt voor fokkers die minder ruimte beschikbaar hebben;
  • het lieve karakter, waardoor uitermate geschikt als huisdier, ook voor kinderen.

Toen mijn keuze was gemaakt, heb ik mij aangemeld bij de speciaalclub, Thrianta-Hulstlanderclub. Iets dat ik iedere (beginnende) fokker kan aanraden. Daar ben ik in contact gekomen met andere Thrianta fokkers, bij wie ik mijn eerste dieren heb aangeschaft.

De Thrianta is zeker geen eenvoudig ras om te fokken. Met name de gewenste kleur zal altijd ter discussie staan. Naast in Nederland is de Thrianta ook erkend in België, Groot Brittannië en de Verenigde Staten. De populatie Thrianta's in Nederland is helaas niet erg groot, zo ook het aantal fokkers van dit prachtige ras. De Thrianta kan alle steun gebruiken. Dat is ook de reden dat ik deze website heb opgezet.

Deze website is van en voor Thrianta fokkers en liefhebbers van over de gehele wereld.

Het is een communicatie platform waar informatie, foto's en ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

Alles met het doel onze Thrianta te promoten, te behouden en waar mogelijk te verbeteren.

Uw bijdrage is essentieel voor de opbouw en effectiviteit van dit platform. Heeft u interessante informatie, foto's of ervaringen die u wilt delen, dan zou ik het enorm waarderen als u mij die per email kunt aanleveren, zodat ik het op deze website kan publiceren.

Op die manier kunnen we samen nog veel meer mensen laten genieten van onze prachtige Thrianta met haar kenmerkende oranje-rode kleur en haar levendige en lieve karakter.

Met vriendelijke groeten,

Edwin Broekhuizen
Websitebeheerder

Taalkeuze

nlenfrde

Inloggen