Thrianta

"Het Drentse oranje-konijn"

ATRBA Newsletter winter 2019/2020 gepubliceerd, klik HIER.

Clubdag Thrianta-Hulstlanderclub 2018

Op zaterdag 22 september 2018 heeft de jaarlijkse Clubdag (voorheen Fokkersdag) van de Thrianta-Hulstlanderclub weer plaatsgevonden. Ook dit jaar in de prachtige faciliteit van de Tielse Kleindiervereniging, samen met de Chinchilla Club. Het was weer een heel gezellige en leerzame dag.

's Morgens vond de jaarvergadering plaats. De combinatie Meijer (Geert en Jenne) en Willem van de Ruit zijn 25 jaar lid van de club. De club eerde de jubilarissen. Vader Geert en zoon Jenne zijn beide ook keurmeester. Ze staan beide de Thrianta een warm hart toe en hebben meerdere keren de Thrianta's gekeurd op de (Nationale) clubshows. Helaas was Willem niet aanwezig om persoonlijk de felicitaties in ontvangst te nemen.

Na de vergadrering was het tijd voor de keuring van de meegebrachte dieren. In totaal helaas slechts 44 Thrianta's (3 oude dieren, 21 jonge dieren en 20 dieren in de C-klasse). Door 10 Thrianta fokkers ingezonden.

De dieren werden gekeurd door Heleen van der Velde, Hannes van de Steeg en Johan de Zeeuw.

De fraaiste Thrianta (kampioen) werd de jonge ram (8AI-120) van Heleen van der Velde (in de keuring een F 96½), 2e werd de jonge voedster (8AI-119) van eveneens Heleen van der Velde (in de keuring een F 96. Haar jonge ram werd tevens clubkampioen en werd uitgeroepen als dagkampioen (van beide clubs). Heleen gefeliciteerd!

DE KAMPIOENEN

kampioenen clubshow 2018

Heleen van der Velde en Martin van Asperen

Fraaiste van de C-klasse werd de jonge ram (8WN-539) van H. Hoogerbrugge (in de keuring een F 95½) en 2e van de C-klasse de jonge voedster (8TL-543) van M. van Asperen (in de keuring een F 95).

Binnenkort hier de volledige resultaten.

Noteer alvast in uw agende: Clubsdag 2019, zaterdag 21 september.

Taalkeuze

nlenfrde

Inloggen