Thrianta

"Het Drentse oranje-konijn"

ATRBA Newsletter winter 2019/2020 gepubliceerd, klik HIER.

Noordshow 2018

39e Noordshow en 14e Jeugdshow

Wel 84 Thrianta's op de Noordshow. Dat is bijna een verdubbeling t.o.v. vorig jaar. Natuurlijk gedeeltelijk een gevolg van het dit jaar niet doorgaan van de Chamnpion Show, maar toch. De organisatie van de Noordshow had dit jaar gekozen voor een alternatieve opstelling van de kooien. Zo stonden de Thrianta's en Hulstlanders dit keer bijeen in een uiterst creatieve opstelling.

nieuwe banner opstelling kooien 1 opstelling kooien 2 opstelling kooien 3
nieuwe banner
Thrianta-Hulstlanderclub
creatieve kooiopstelling

Niet alleen het aantal Thrianta's zit weer in de lift, ook de overall kwaliteit (uniformiteit) van de Thriantra is beter dan de laatste jaren.

Gerbert Doldersum had in de jeugdshow 3 Thrianta's ingezonden. Hij scoorde daarmee 2 ZG's en 1 F. Prima resultaten, gefeliciteerd Gerbert!

Noordshow 2018 comp

bron: Facebook Thrianta-Hulstlanderclub

De Thrianta's zijn gekeurd door Jenne Meijer. De fraaiste Thrianta werd dit jaar door Jan Jaap Eikelboom in de kooien gebracht. Een prachtige jonge voedster van de zesde maand. Jan Jaap van harte gefeliciteerd!

De fraaiste Thrianta op 1 na en op 2 na zijn beide van Heleen van der Velde, resp. een jonge ram en jonge voedster.

fraaiste Thrianta fraaiste op 1 na fraaiste op 2 na
fraaiste Thrianta fraaiste op1na Thrianta fraaiste op2na Thrianta
fraaiste Thrianta dier fraaiste op1na Thrianta dier fraaiste op2na Thrianta dier

De volledige uitslagen.

Ook dit jaar zijn er weer Thrianta's naar het buitenland gegaan. Zo heeft Jeff Hardin een fraaie jonge voedster gekocht voor een vriend van hem in de Verenigde Staten, heeft Claire Powell uit Engeland een jonge ram gekocht en nog een andere fokker uit Engeland. Ook zijn er 2 Thrianta's gekocht door een fokker uit Zweden.

Noordshow 2018

De Noordshow gaat gelukkig door!

Het bestuur van de Noordshow heeft op 12 december j.l. besloten de Noordshow in de eerste week van januari 2018 toch door te laten gaan.

Het grote aantal inzendingen van konijnen (3131+136), cavia’s (150+23), kleine knagers (9), sierduiven (686+8) en kleine siervogels (323+3) rechtvaardigt dit besluit. En natuurlijk ook, omdat de bondshow ”haren” is toegewezen aan de Noordshow.

In de afweging om de Noordshow 2018 door te laten gaan, hebben de belangen van de kleindiersport in de meest brede zin een belangrijke plek gehad. De inspanningen van het bestuur van KLN, de directie van de TT-Hall in Assen en de opstelling van de directie van Arie Blok (Kasper Faunafood) in Woerden zijn voor het bestuur van de Noordshow uitermate bepalend geweest om de Noordshow 2018 NIET af te gelasten.

De Noordshow-organisatie heet u allen van harte welkom op de tentoonstelling van 4 t/m 6 januari 2018 in de TT-Hal te Assen.

Voor het programma, de extra activiteiten en de openingstijden zie de website van de Noordshow.

De Noordshow 2018 is ook nu meer dan een bezoek waard!

De eindstatus van de inschrijving Noordshow en Jeugdshow. Er zijn 84 (2017: 45) Thrianta's ingeschreven en voor de jeugdshow nog eens 3 (2017: 7). De Thrianta's zullen dit jaar volgens het vraagprogramma gekeurd worden door Jenne Meijer. Gezien het grote aantal zal er een tweede keurmeester worden ingezet.

Indien u zelf niet in de gelegenheid bent uw dieren (vanuit Noord-Holland) woensdag 3 januari naar Assen te brengen en/of zaterdag weer op te halen, dan kunnen wij daar tegen een kleine vergoeding voor zorgen. Laat ons dat dan tijdig even weten (emailtje aan de secretaris).

Voor de meeste actuele informatie verwijzen wij u naar de website en Facebook pagina van de Noordshow.

De inschrijving is gesloten.

Tot 9 december 24:00 uur kunt u digitaal inschrijven via de website van de Noordshow.

Dinsdagavond 12 september 2017 heeft de eerste bestuursvergadering plaatsgevonden in voorbereiding op de Noordshow 2018.

Taalkeuze

nlenfrde

Inloggen